Lichaamstaal

Lichaamstaal

Soms is praten niet genoeg. Mentale inzichten verwerven is niet voldoende om terugkerende patronen blijvend te tackelen. Het vraagt iets anders. Het vraagt actie.

Bij voelstream word je letterlijk en figuurlijk in beweging gezet door onbewuste patronen om te buigen naar nieuwe keuzes. Jouw lichaam is de ingang naar verandering. Het wordt tijd om weer te gaan VOELEN.

 

Want een ding is zeker:

Als het antwoord in je hoofd lag had je het al lang gedaan.

Intelligentie wordt snel gekoppeld aan kennis, aan IQ, aan opleiding. Wat we vergeten is dat het lichaam ook intelligentie met zich meedraagt. Het vertelt je iets. De kunst is hier naar te luisteren en zo nodig in actie te komen.

Pijn weglachen om de omgeving gerust te stellen, jezelf kleiner maken uit onzekerheid, boosheid vastzetten door de kiezen op elkaar te houden, het zijn patronen die je kunnen belemmeren in levensgeluk.

We staan er niet altijd bij stil maar deze patronen zijn ALTIJD zichtbaar in lichaamstaal. Hoe hard je zo ook probeert te verbloemen.

Deze lichaamstaal signalen herkennen is een onderscheidende ingang om persoonlijk te groeien. In plaats van gebeurtenissen een plekje te geven ga je opruiming houden. In jezelf. Ongemerkt opgeslagen ballast uit het lichaam laat je los. Hierdoor ontstaat ruimte en energie die jij invult op manier die nu bij je past. Dit is voedend en geeft vertrouwen in wie je bent.

Niet omdat je het bedenkt maar omdat je het voelt.

Voelen doe je niet met je hoofd.

Minder denken meer voelen

Emoties vastzetten: altijd zichtbaar in lichaamstaal.

Doorbijten is zichtbaar in lichaamstaal

Duik eens in je lichaam.

 

We willen niet altijd laten zien wat er zich aan de binnenkant afspeelt. Emoties worden verborgen gehouden. Veelal spelen factoren als schaamte, een ander niet  teleurstellen en de angst te falen een rol.

De kenniseconomie moedigt aan alles te begrijpen, te verklaren en aan te sturen. Emoties worden vanuit het hoofd benaderd en gecontroleerd. Gevoelens worden op slot gezet, het hoofd neemt het over. En maakt vervolgens overuren.

 

Langdurig emoties controleren is een voedingsbodem voor verlies aan vitaliteit en het ontstaan van burn-out gerelateerde klachten.

Precies dáár ligt de kans blijvend verandering aan te brengen in hinderlijke terugkerende patronen. Kijken wat het lichaam vertelt.

Minder denken. Meer voelen.

 

De werkwijze van voelstream is erop gericht op vitaal, in vertrouwen en authentiek in het leven staan. Bewustzijn versterken over wie je bent en hoe je dat naar buiten toe uitdrukt is hierin een sleutel. Emoties beredeneren en rationaliseren levert op termijn niets op. Sterker, het levert op den duur alleen maar frustratie en energielekken.

De methodiek is effectief  in burn-out herstel en -preventie. Het merendeel van de mensen die hier mee te maken krijgt weet met het hoofd al lang wat ze beter wel kunnen doen. Of juist niet. Aan mentale inzichten ligt het echt niet. Daar ligt vaak ook de frustratie.

De knop om zetten doe je door weer te gaan voelen. Het lichaam als instrument inzetten en ervaren dat gebeurtenissen verwerken met het hoofd écht iets heel anders is dan verwerken met het lichaam.

Investering in jezelf verdient zich altijd terug. Letterlijk en zeker figuurlijk.

Uiteraard hoef je niet eerst vast te lopen om aan jezelf te werken. Persoonlijke groei kan kwaliteit van leven alleen maar vergroten.

In een persoonlijkontwikkel traject groei je naar persoonlijk leiderschap waar ‘echt zijn’ voortkomt uit zelfbewustzijn. Authenticiteit , charisma en lichaamstaal. Het gaat hand in hand. Van belang voor persoonlijk levensgeluk, inspirerend in helder en krachtig communiceren én: aanstekelijk voor de omgeving.

Welke ingang ook gekozen wordt, je stapt een duurzame groei in. Jij bent het startpunt van alles wat je doet, krijgt regie in handen en hebt tools energie goed te beheren.

Ja, ik wil aan de slag!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Oké!