Lichaamstaal en blijvend burn-out herstel.

Burn-out gerelateerde klachten zijn zichtbaar in lichaamstaal.

In het bijzonder in een gezicht.

?‍♀️hoofdpijn
??‍♂️niet meer kunnen opladen
??prikkelbaar
??onverklaarbare fysieke klachten
??‍♂️depressiviteit
Een aantal signalen van het lichaam die tekenen aan ‘de buitenkant’:
Doffe ogen, mondhoeken die zakken, diepe lijnen en snel ouder worden. Zelfs een huidskleur kan vergrijzen als figuurlijk ‘de kleur uit het leven’ naar de achtergrond verdwijnt.

Veelal wordt de oplossing naar ‘goed in je vel’ in het hoofd gezocht.

Positief denken met slogans als:
‘wat is het ergste dat me kan overkomen?’
‘er zijn ergere dingen in de wereld’
kunnen je op het moment zelf er even doorheen trekken
maar op termijn los je niets op.

Voelen in plaats van denken.

Ruimte geven aan emoties, zien hoe je ze hebt opgeslagen in het lichaam en vóelen wat het met je lichaam doet is een andere benadering.

Zeker in deze tijd, waar uitputting, moedeloosheid en frustratie bij velen wordt aangeraakt, is het on-ge-loof-lijk belangrijk te blijven VOELEN. Hou eens bij wat je doet met soortgelijke emoties. Lach je ze weg, slik je ze in (door te eten/drinken), maakt je hoofd overuren? Val je onevenredig uit tegen je omgeving?

Het klinkt simpel maar deze bewustwording vergroten is cruciaal in het vitaal en energiek blijven. KIJK in de spiegel, observeer jezelf. Met het besef dat emoties gemaskeerd kunnen worden.
Ben oprecht. Zonder oordeel.

Durf te kijken. Het maakt het verschil.

Uit je hoofd. Naar het lichaam. Het lichaam hindert je niet. Het geeft signalen af om je te helpen. Niet altijd makkelijk om naar te luisteren, wel een ingang die tot een duurzame en opbouwende ?ontwikkeling kan leiden.

Ben jij klaar met de oplossing in je hoofd te zoeken?

Klaar voor een volgende stap om de bron van energieverlies aan te pakken? Neem contact op en help jezelf door het lichaam meer te laten spreken.

Een non verbale gezichtsanalyse helpt  jou weer voeling met jouw lichaam te krijgen. Een ingang om de vicieuze cirkel te doorbreken en doeltreffend een stap te zetten in burn-out herstel.

Ja, hier wil ik meer over weten!

Kennismaken of direct aan de slag?

Voel je vrij om contact op te nemen!