Werkwijze

Jouw lichaamstaal vertelt een verhaal

Lichaamstaal en lichaamswerk vormen het kloppend hart voor al mijn trajecten. Ik geloof namelijk dat dit voor veel mensen de ingang is naar een verandering in je zijn. Want als het antwoord in je hoofd lag, had je die patronen allang doorbroken. Maar daar ligt het antwoord niet altijd. 

Pijn weglachen om de omgeving gerust te stellen, ineenkrimpen uit onzekerheid, boosheid vastzetten door de kiezen op elkaar te houden, stress die zich vastzet in het aanspannen van spieren. We staan er niet altijd bij stil maar deze patronen zijn altijd zichtbaar in je lichaamstaal. Hoe hard je zo ook probeert te verbloemen. 

Wat nou als je die kennis en inzichten kan omzetten naar nieuwe keuzes? In plaats van gebeurtenissen ‘een plekje te geven’ ga je opruiming houden. In jezelf. De opgeslagen ballast uit het lichaam laat je los. Hierdoor ontstaat ruimte en energie die jij invult op een manier die nu bij je past. Misschien omdat je van een burnout af wilt komen, omdat je de regie wilt houden over je eigen energie, of simpelweg omdat je vrijer en lichter in het leven wilt staan. En daar ga ik je mee helpen.

Zo ga ik te werk:

 

Stap 1: de intake

We starten altijd met een intake waarin jij me vertelt waar je tegenaan loopt en wat jouw persoonlijke belemmeringen, wensen en doelen zijn. Op basis daarvan kijken we samen welk traject voor jou het meest geschikt is en hoe we dit indelen qua tijd en budget.  

 

Stap 2: de video-analyse

Een video-analyse (ook los te boeken) is een onderdeel van elk traject. Een video-analyse kun je zien als een interview dat wordt opgenomen. De opname bekijken we samen. Zo brengen we je gevoelsleven in beeld en krijgen we zicht op de ‘bedrading in je lichaam’. Met die kennis gaan we aan de slag in het traject. 

 

Stap 3: het traject

Dan is het tijd voor het traject zelf. Ik bied drie verschillende hoofdtrajecten aan, die gericht zijn op verschillende vraagstukken. De trajecten heten Unlock your potential, Bye bye burnout en Level up your energy. Alle trajecten zijn persoonlijk ingericht en op maat gemaakt.

Deze onderdelen komen aan bod in al mijn trajecten:

Lichaamswerk

Oude herinneringen worden in elke cel van het lichaam opgeslagen. Lichaamswerk laat je op een diep niveau kennis maken met deze herinneringen en de daaraan gekoppelde oude besluiten. Besluiten die toen helpend waren maar nu een beperking kunnen vormen. Deze besluiten ga je onder mijn begeleiding herzien en vervangen door een nieuw besluit. Je hoeft er niet over na te denken anders te handelen, je dóet het. In dit onderdeel maak je via diepe concentratie contact met je lichaam. Zo ervaar je waar blokkades zitten en kun je deze uit de weg ruimen. Lees meer over lichaamswerk. 

Lichaamswerk

Oude herinneringen worden in elke cel van het lichaam opgeslagen. Lichaamswerk laat je op een diep niveau kennis maken met deze herinneringen en de daaraan gekoppelde oude besluiten. Besluiten die toen helpend waren maar nu een beperking kunnen vormen. Deze besluiten ga je onder mijn begeleiding herzien en vervangen door een nieuw besluit. Je hoeft er niet over na te denken anders te handelen, je dóet het. In dit onderdeel maak je via diepe concentratie contact met je lichaam. Zo ervaar je waar blokkades zitten en kun je deze uit de weg ruimen.

Energiewerk

Een onderdeel van lichaamswerk is werken met energie. Het maakt dat je stevig met beide voeten op de grond staat en helder keuzes kan maken. Je maakt kennis met de Voelstream Energy Toolkit om eigen energie te beheren en er zeggenschap over te hebben. Je creëert nieuwe ruimte voor jezelf van waaruit je krachtig communiceert, óók zonder gebruik van woorden. Lees meer over energiewerk en energiemanagement. 

Visualisatie

De kracht van visualisatie is groot. Het maakt alles wat in eerste instantie onmogelijk of niet haalbaar lijkt tot een concept dat realiseerbaar wordt. Wat je jezelf inbeeldt wordt een intentie waar je naartoe kunt werken. Vanuit een concentratie word je begeleid om naar een helder punt in je hoofd te gaan om een beeld te vormen dat connectie heeft met een doel of verlangen. Door dat beeld uit te werken op papier zorg je ervoor dat het een realiteit krijgt.

Visualisatie

De kracht van visualisatie is groot. Het maakt alles wat in eerste instantie onmogelijk of niet haalbaar lijkt tot een concept dat realiseerbaar wordt. Wat je jezelf inbeeldt wordt een intentie waar je naartoe kunt werken. Vanuit een concentratie word je begeleid om naar een helder punt in je hoofd te gaan om een beeld te vormen dat connectie heeft met een doel of verlangen. Door dat beeld uit te werken op papier zorg je ervoor voor dat het een realiteit krijgt.

Kernwaarden

Wanneer sta jij in het centrum van jouw leven? Waar loop je warm voor en wat heeft de hoofdprioriteit? Wat blokkeert in de weg hier naartoe en wat heb je nodig om de weg vrij te maken?

Door het beantwoorden van specifieke vragen en dit geheel uit te tekenen, krijg je helderheid over deze vragen. Dit overzicht, gecombineerd met lichaamswerk, energiewerk en visualisatie, helpt je een stap voorwaarts in jouw leven te maken.