Karin

Over mij

Ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is Karin Dols. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Als oprichter van Voelstream en lifecoach in Den Bosch inspireer ik mensen vanuit hun eigen kracht te leven. Ik richtte Voelstream pakweg 12 jaar geleden op. Maar de fascinatie voor hoe mensen bewegen en vooral ook wát hen beweegt, was er al veel eerder.

Scherp observeren

Begin jaren 80 studeerde ik af als oefentherapeut (Cesar) en hielp ik mensen fysieke klachten te verhelpen door hen goede houdings- en bewegingspatronen aan te leren. Die ervaring leerde me toen al scherp te observeren.

Lichaamstaal als rode draad

Het was een goede basis voor alle opleidingen die daarna de revue passeerden. Zo volgde ik bij het Innerscore Instituut een bachelor en master-opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut, waar ik al eerder een master volgde in non-verbale gezichtsanalyse. Daarnaast ontwikkelde ik me tot trainer/coach in lichaamstaal op het Center for Body language in Antwerpen. 

Ik was in de jaren 90 onder andere werkzaam als oefentherapeut om mensen in het bedrijfsleven te helpen het lichaam goed in te zetten en gezond te blijven

Lifecoach Den Bosch
Lifecoach Den Bosch

Over mij

Ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is Karin Dols. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen, oprichter van Voelstream en daarmee ook de bedenker van de Voelstream-methode waarbij ik als lifecoach in Den Bosch mensen inspireer vanuit hun eigen kracht te leven. Ik richtte Voelstream pakweg 12 jaar geleden op. Maar de fascinatie voor hoe mensen bewegen en vooral ook wát hen beweegt, was er al veel eerder.

Scherp observeren

Begin jaren 80 studeerde ik af als oefentherapeut (Cesar) en hielp ik mensen fysieke klachten te verhelpen door hen goede houdings- en bewegingspatronen aan te leren. Die ervaring leerde me toen al scherp te observeren.

Lichaamstaal als rode draad

Het was een goede basis voor alle opleidingen die daarna de revue passeerden. Zo volgde ik bij het Innerscore Instituut een bachelor en master-opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut, waar ik al eerder een master volgde in non-verbale gezichtsanalyse. Daarnaast ontwikkelde ik me tot trainer/coach in lichaamstaal op het Center for Body language in Antwerpen. 

Ik was in de jaren 90 onder andere werkzaam als oefentherapeut om mensen in het bedrijfsleven te helpen het lichaam goed in te zetten en gezond te blijven

Een nieuwe stap

Hoewel ik ontzettend veel leerde en interessante mensen ontmoette, gaf dit werk me toch niet genoeg voldoening en energie. Ik wilde meer voeling blijven houden met mijn creativiteit. Ik besloot daarom een opleiding tot doen tot interieurstylist aan de Vogue Akademie in Amsterdam en richtte in 2001 mijn eigen interieurontwerp-bureau Voelcolour op. 

Mijn uitgangspunt bij Voelcolour was (en is) het welbevinden van de mens centraal stellen. Thuis komen in een huis dat als ‘thuis’ voelt, doet iets met je: je voelt je meer ‘thuis’ met jezelf. Het was een feest om te werken met kleuren, stoffen en materialen en om samen met mensen hun droomhuis te creëren. Hoewel Voelcolour nu op een wat lager pitje staat, pak ik nog steeds af en toe een interieurproject aan.

Persoonlijke groei

Naast Voelcolour hield ik me bezig met persoonlijke groei. Zo deed ik bijvoorbeeld de Reader–Opleiding, waarbij ik leerde kijken naar lichaamstaal op energieniveau. En de Trans-Medium opleiding in Utrecht, een opleiding van 4 jaar met een verfijning in het werken met energie en onbewuste processen met effect op leiderschap, autonomie, ruimte, uitstraling en charisma. 

In eerste instantie deed ik deze opleidingen voor mezelf. Spiritueel-zijn koppelde ik toch vrij makkelijk aan zweverig. Inderdaad, ik had er een oordeel over. Inmiddels kan ik zeggen dat ik me tot een aards, nuchter en tegelijk spiritueel persoon heb ontwikkeld. Het geeft me een heldere kijk en brede blik.

Aan de slag als lifecoach in Den Bosch

Al mijn vergaarde kennis, ervaring en manier van kijken, kleur en intuïtie besloot ik in 2011 te bundelen door aan de slag te gaan als lifecoach in Den Bosch en Voelstream op te richten. Alle elementen komen hier tot wasdom: zonder oordeel kijken naar wat iemand doet en tools aanreiken die passend zijn bij de vraag van die persoon. Ieder op zijn eigen manier in zijn eigen tempo. Ik bén een zondagskind, ik voél me ook een zondagskind. En wat prijs ik me gelukkig dit met de wereld te kunnen delen.

Nog steeds niet uitgeleerd

Inmiddels run ik Voelstream al 12 jaar op een succesvolle manier. Ik heb veel mensen geholpen, ik krijg positieve feedback en dit werk geeft me nog elke dag energie. Toch geloof ik dat een mens nooit is uitgeleerd. In 2022 volgde ik daarom een opleiding die gekoppeld is aan de Polyvagaal-theorie. Hierbij leerde ik (meer) over het autonome zenuwstelsel en die rol die de nervus vagus speelt bij stressklachten. Deze opleiding zet ik in bij traumaverwerking, burn-out thematiek en het benaderen van depressies. Het is een mooie aanvulling op de Voelstream-methodiek om te komen naar flow, levensgeluk en vrijheid.

Ben jij op zoek naar een lifecoach in Den Bosch die vanuit het lichaam werkt en het daarom nét even anders doet dan anderen? Neem dan contact me op en ik help je met liefde verder.

"Karin heeft het vermogen om je op een prettige manier, zonder oordeel, te begeleiden in persoonlijke groei."