Video-analyse

Video-analyse
Een Look Inside sessie
Kijken naar jezelf

Een video-analyse is een efficiënte manier om het gevoelsleven in beeld te brengen. Het nodigt je uit te kijken naar wat je geleerd hebt met emoties te doen. Een andere ingang om te komen tot helderheid over vraagstukken waar je mee worstelt.

Ook het lichaam draagt de nodige wijsheid en intelligentie met zich mee. Dit wordt wel eens vergeten waardoor antwoorden in het hoofd gezocht worden. Vanuit het denken probeer je ‘blokkades vlot trekken’. Met je hoofd neem je je voor een volgende keer niet weer in die oude valkuil te trappen. De frustratie is groot als het je tóch weer gebeurt…

 

Onbewuste reacties dienen zich aan vóór dat het denken zich er mee bemoeit.

Deze look-inside-sessie gaat over zonder oordeel naar jezelf durven kijken. Zie het als zicht krijgen op de ‘bedrading in het lichaam’ die met emoties te maken heeft. Een soort meterkast die ontstaan is in een eerdere fase van jouw leven. Soms is het raadzaam deze te updaten.

Dit unieke kijkje genereert mildheid. Het laat een ander licht schijnen op waarom patronen zich blijven herhalen én wat je kunt doen om blijvend te transformeren naar een vrij,  energiek en evenwichtig leven.

Het antwoord naar goed in je vel zitten

ligt dichter bij dan je in de gaten hebt.

Namelijk in jouw lichaam.

 

 

DURF TE KIJKEN
Snel tot de kern.

Dat is het effect van een non-verbale gezichtsanalyse. Lichaamstaal haalt je uit het hoofd en nodigt uit te kijken naar wat het lichaam je vertelt. Het spiegelt hoe je met energie omgaat, wat je met emoties doet en hoe jij jezelf aan de buitenwereld presenteert.

Een totaal andere manier in aanzet naar persoonlijke groei omdat je het lichaam het startpunt inzet.

Een video-analyse geeft antwoord op thema’s als:

  • Waarom staat mijn hoofd altijd aan
  • Waarom verlies ik mijn energie
  • Waarom durf ik geen grenzen aan te geven
  • Er zit meer in mij maar het komt er niet uit
  • Ik ben zo gevoelig voor stemmingen van anderen
  • Ik ben aan het overleven maar wil graag leven
EEN ‘LOOK INSIDE-SESSIE’

Je kijkt naar jezelf, sterker nog: je kijkt ín jezelf. Een prachtige manier om helderheid te krijgen over patronen die zich (hardnekkig) herhalen.  Een onderscheidende manier om jezelf in beweging te zetten en eindelijk in te zien dat door de intelligentie van het lichaam in te zetten mildheid naar jezelf ontstaat.

Zelfinzicht

Een video-analyse kun je zien als een interview dat wordt opgenomen. Je beantwoordt een aantal korte vragen waarbij gefocust wordt op het gezicht en de schouders. De opname wordt vervolgens samen bekeken. Non-verbale communicatie geeft inzicht in hoe je met emoties omgaat.

Slik je ze in? Kijk je weg? Zet je een masker op?

Het lichaam is het startpunt en je ervaart dat de de zoektocht naar ‘de knop om’ niet zozeer in het hoofd ligt, maar in het lichaam. Onbewuste patronen die veelal gekoppeld zijn aan eerdere ervaringen en voortkomen uit zelfbescherming.

 

Het onbewuste bewust maken is een belangrijke stap naar meer energie, (zelf)vertrouwen en levensgeluk.

Video-analyse is een techniek die voor verschillende doeleinden ingezet kan worden:

Persoonlijke ontwikkeling:

En wat heb je nodig om meer te kunnen zijn wie jij bent?

Ter voorbereiding op een sollicitatie of presentatie:

Hoe ga je zelfverzekerd een gesprek in?

Waarderende video-analyse:

Ingrijpende ervaringen in het leven kunnen resulteren in het tijdelijk kwijt zijn van vertrouwen, kracht en talenten. Door kracht in je eigen beeld te zien, ga je het ook weer voelen. Een herwaardering voor wie je bent.

En dan?

 

Lichaamswerk, oftewel ‘get rid of sessie’ kan een logische vervolgstap zijn om beperkende issues daadwerkelijk op te ruimen en meer te worden wie je in oorsprong bent. Een structurele methode die de weg vrij maakt om keuzes te maken die bij jou passen. Het resulteert in ruimte voor jezelf en vergroot kwaliteit van leven.

De video-analyse is dé start om te groeien naar vrijheid voor jezelf.

Klaar voor een nieuwe kijk?

Neem contact met me op

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Oké!